dinsdag 15 januari 2019

Franstalig IS dreigfilmpje met Engelstalige nasheed suggereert vanuit België een groep of een jihadist een aanslag copy aanslag zal plegen zoals in november 2015 in Parijs

poster van het dreigfilmpje 

Cynisch gezegd, is er een aantal dagen geleden ‘een zeer alleraardigst filmpje’ van een of ander vaag pro IS mediabureautje opgeduikeld, dat suggereert dat een of meerdere personen per automobiel vanuit België naar Frankrijk koersen om daar een aanslag te plegen die eenzelfde impact zal hebben als de uitgevoerde aanslag in Parijs november 2015; toen er oa aanslagen werden gepleegd in het uitgaanscentrum van Parijs waaronder de Bataclan was gevestigd.


Het filmpje dat van Franse makelij lijkt te zijn- jihadisten in beeld tokkelen allemaal Frans- is toch wat meer internationaler geörienteerd dan het op het eerste oogopslag laat aanzien. Normaal gesproken brengt een Franstalig IS media bureautje hun filmpjes uit met nasheeds die eveneens Franstalig zijn. Maar deze niet. Deze gebruikt de Engelstalige dijenkletser opdat gebied het liedje Awnser the call. Dat is op zich al opmerkelijk. Maar het wordt nog leuker als je de wetenschap dat die muziek ook wordt gebruikt in dit filmpje, dat een week voor het verschijnen van het dreigfilmpje verscheen. En helemaal interessant wordt het dat het filmpje het eerste licht zag op een gelijknamig telegram kanaal dat de naam Awnser the call draagt.

Ja in het filmpje dat ik hierboven heb geplaatst is te zien hoe een man wat telefoons verstopt tussen wat kapot geknipte tennisballen. Het proffessorisch dichtplak en in de donkere nacht als een ware dief in nacht met handschoentjes aan over de gevangenis muur gooit zodat een corrupte gevangenisbewaarder dit naar de desbetreffende jihadist of jihadisten kan afgeven als een volleerde postbode.
In het rood omcirkeld kan men zien dat dit overduidelijk een Engels en Spaanstalig chatgroep was 
Nu terug naar het dreigfilmpje en de mogelijke relatie tussen het telegram kanaal awnser the call waar ik al es eerder over heb geschreven in relatie met bloedige aanslagsdromen in Frankrijk – lees hier.
Dit kanaal dat dezelfde naam draagt als een meer Engelstalige pro IS chatgroep awnser the call is van oorsprong begonnen als een Engelstalig en Spaanstalig Pro IS chatgroep en is zich later meer gaan richten op het meer of liever gezegd, enkel en alleen  Franstalige  berichtjes te plaatsen op zijn kanaal.
Rood omcirkeld de aanslagdoelen voor 2019
In het dreigfilmpje toont men ook wat men al zo nodig heeft om een leuke inhoud te maken voor een spetterend vuurwerk een materiaal heb ik rood blauw omcirkeld 


Het is daarom wel grappig of misschien wel toevallig om te zien dat er in het filmpje in een shot word verwezen naar mogelijke aanslagsdoelen in Europa namelijk Frankrijk Engeland en Spanje.Of Frankrijk als eerste aan de beurt is, is maar de vraag het kan zomaar zijn dat er ergens in Spanje een cel klaar staat dat zich laat gelden in een van zijn toeristische steden.
Het kanaal awnser the call plaatste dit screenshot van deze wapenhandelaar uit de Oekraïne die zich roert op het darweb, in het filmpje werd dankbaar gebruik gemaakt van de link die men achterliet onder deze foto een link die ik niet vrijgeef hier. 
Op die wapenhandel site is een groot aanbod aan wapens als men op de foto drukte of je cursor er op zette kreeg je van zelf de prijs te zien zoals hier in het rood omcirkelde is aangegeven
Op de site staat zelfs aangegeven wie deze gasten zijn en hoe een bestelling te werk gaat bij ze service van deze para militaire rebbelen groep uit de Oekraïne. 

Een andere verwijzing naar die awnser the call telegramclub -maar dan echt gericht op die Franstalige berichtjes- is dat er in het dreigfilmpje gebruik wordt gemaakt van een screenshot van een wapenhandelaar die zich op het darkweb bevind. En waarvan de Franstalige ruim ervoor het screenshot van die site op zijn kanaal plaatste met de link naar de desbetreffende wapenhandelaar die overal zijn mensjes in Europa schijnt te hebben zitten om die wapens als een postorder bedrijf bij de klanten af te leveren.
Enthousiast wordt er gepraat over het hoe smokkel je een telefoon in een Belgische of Franse bajes filmpje 

Er zijn zelfs contacten tussen de lieden die mede beheerder en beheerder zijn van beide anderstalige Awnser the call clubs. Zo heeft Antwerp10 die zich nu c4belt noemt contact met de heer  ERROR_01 waarover ik al es eerder schreef en die een compaan is van de nu tot levenslang veroordeelde Engelse jihadist Husnain Rashid – lees hier en hier meer over deze beide mannetjes.
er wordt wat Arabisch afgetokkelt tussen deze twee 

De contacten tussen deze twee zijn merendeels in het Arabisch als deze twee contact met elkaar hebben. Wat ze zeggen geen idee. Sarcastisch gezegd kan de heer c4belt wel zeggen. Ik zit hier warmpjes in mijn cel maar de gevangenis bewaarder heeft mij mijn telefoon gegeven op mijn zwaar bewaakte afdeling. 
Een nu niet meer actief zijnde telegram account dat de club awnser the call beheerde 

Dit tweede awnser the call clubje chatgroepje heeft misschien wel meerdere personen gekend die er achter schuilen. Zo heeft een awnser the call chatgroep club die niet meer actief is maar wel in die periode wel vaak werd verwijderd op die versleutelde digitale weg, een beheerder gehad die luisterde naar de naam thestrange1 dit is een account die nu al een tijdje op non actief staat maar misschien in de toekomst weer wordt gebruikt
c4belt ook wel liefkozend sabel van het licht genaamd geeft aan dat je boven de 25 moet zijn en geen spion om de aangeboden groep binnen te treden 

De heer c4belt die achter de Franstalige awnser the call club zit is kennelijk ook werkzaam voor andere chatgroepen, waar hij dan wel niet staat genoteerd als mede beheerder of beheerder maar aan hem is wel de taak toevertrouwd om de link van die desbetreffende club te verspreiden. Iets wat die wel met veel humor doet want hij schrijft er in het Engels en het Arabisch erbij als bijschrift bij dat kinderen onder de 25 en spionnen niet welkom zijn bij deze desbetreffende club. Kennelijk geeft deze man hiermee aan dat alles boven de 25 wel is geschikt om naar een bepaalt niveau van verlaging te worden omgetoverd.
de heer abouadam37 gebruikte in het verleden vele foto's
Een van de vele profiel foto's van abu adam 37 deze suggereert dat deze IS gek op het vliegveld is in naam van... rood omcirkeld deze foto en de foto die hij ervoor had als profiel foto 

Grappig feitje is dat een van mede beheerders van deze desbetreffende club in het verleden een profielfoto heeft gebruikt voor zijn telegram account waarop te zien is hoe iemand op een vliegveld het vingertje van eenheid laat zien. Dit in combi met het feit dat deze persoon vrij actief is voor de digitale werken van IS maakt dat toch wel een beetje verontrustend als je er zo over nadenkt.

zelfs in het Nederlands wordt er gewaarschuwd voor spionnen 

Mijnheertje c4belt is kennelijk als de dood voor spionnen want zowaar, na al zijn Arabisch / Frans en Engels getokkel waarschuwd hij nu in de Nederlandse taal dat spionnen gelijk verwijderd moeten worden uit de groepen waarvan sommige leden misschien wel beheerder van zijn. Dat ie het uitgerekend in het Nederlands doet zet ook tot denken. Kennelijk bevonden zich daar in die chatgroep waar hij die waarschuwing deed ook Nederlandse of Vlaamse jihadisten die deze waarschuwing niet in het Arabisch begrijpen.
Deze still uit het dreigfilmpje suggereert dat vanuit België een of meerdere IS dwazen naar Parijs rijden om daar een aanslag te plegen.  

Of het filmpje dat refereert aan de tweede awnser the call club gaat resulteren in een aanslag van formaat in dan wel Engeland Frankrijk of Spanje is nog maar de vraag, feit is wel: dat het media bureautje waarvan niemand nog nooit had gehoord cynisch gezegd, een puik werkje heeft geleverd met het droppen van aanwijzingen.   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

In Al Hol gevangenzittende IS vrouwen geven inzicht in de geldelijke stromen die ze met bakken naar hun toe zien komen

                                                                De ene na de andere IS mevrouw heeft het gehad in Kamp Al Hol, allen vrez...