dinsdag 16 januari 2018

Oekraïense strijders in conflict regio Donbas hebben via telegram contacten met IS supporters

Soldaat van de Oekraïne, klaar voor de strijd.  

Het leukste aan de pro chatgroepen van IS, dat je soms heel verrassende gesprekjes kan volgen tussen de leden van zo’n pro IS chatgroep. Ook gisteren was dus zo’n dag dat er uit zo’n gesprek iets heel interessants naar voren werd gebracht.

Druk op foto verduidelijking gesprek 

Een persoon die pas lid was geworden van deze groep vertelde vol trots dat hij uit de Oekraïne kwam. En aan een profiel foto van zijn telegram account is te zien dat deze toch nog wel aardig redelijk jong ogende man vecht voor een Oekraïense militie die het opneemt tegen de Russen, of de Oekraïense Russen die het liefst als inwoner van Rusland worden geteld dan als inwoner van de Oekraïne. Want ja sommige mensen zij het dan alweer vergeten maar, er heerst daar buiten het nieuws veld om toch nog wel een conflictje tussen die partijen.

Telrgam account van de Oekraïense strijder 
De jonge man waarvan je toch wel kan stellen bij een foto dat ie moslim is. Verteld aan zijn gesprekspartner dat in het gebied waar hij woont geen Arabische broeders kent. Hij kent als broeders van het geloof alleen maar Tjenenen. Een volk dat al sinds decenia in conflict liggen met de Russen en bekend staan als zeer geharde vechters die nergens voor terug deinzen, geen vraagtekens stellen over hun missie als ze daarbij onherroepelijk de dood als hun beste vriend in hun armen moeten sluiten.

Het Oekraïener gevoel leeft meer bij hem dan het gevoel om Nederlander te zijn bij een deel van de moslim bevolking hier

Ook al wordt er geen woord over gerept men kan niet uitsluiten dat ook deze geharde moordmachines ook deel nemen in de strijd tegen de vijand van de Oekraïne. Want het gebied waar deze enigszins misschien nog wel nationalistische Oekraïense man woont, Donbas. Is toch nog wel een oorlogsgebiedje waar zo nu en dan nog wel es geknokt wordt om de macht. Geruchten dat aan de zijde ook moslims vechten die enigszins zich comformeren aan het jihadisme worden misschien wel door dit gesprekje op een pro IS chatgroepje wel bewezen. Want zeg nu zelf, iemand die niks met IS heeft, zal niet zomaar binnen zo’n chatgroep van IS komen. Je moet van iemand of ergens anders een link hebben gevonden die je toegang verschaft tot dit aan IS loyaal zijnde versleutelde kanaal. Dus wat doet deze soldaat van een of andere Oekraïense militie daar?


Ja in oorlogen worden soms de raarste bondgenootschappen gesmeed tussen groeperingen die zich buiten die oorlog om niet zo broederlijk, vrij en blij met elkander omgaan. Misschien, heel misschien, moet Nederland es goed gaan nadenken dat het wel es best zou kunnen dat zij politiek gezien banden aangaan met een land die buiten het wereldse oog om; jihadistische moslims met IS banden voor zich laat vechten in een hele vuile geo- politieke oorlog om grondgebied.

Soldaat van Oekraïne in vol tenue 

UPDATE

Na deze man een tijdje te hebben gevolgd in gesprekken is het moeilijk vast te stellen welke jihadistische groepering deze moslim nu eigenlijk steunt. Zo heeft hij in deze Pro IS chatgroep een woordenwisseling met een paar IS devootjes en beschuldigd hij IS ervan een ordinaire vazal te zijn van Israël.
Vermoedelijk Nederlands IS devoot Aardbevingsmannetje die zichzelf een ware jihadi ninja ziet

en zegt hij overduidelijk dat hij in de Oekraïne vecht voor het roemruchte Azov Baltelion dat in het recente verleden Nederland nog bedreigde met een terreuraanslag als in het Oekraïne referendum niet voor de Oekraïne zouden stemmen- Zie filmpje via deze link via dit youtube kanaal  een waarschijnlijk Nederlandse jihadi met een Engelse naam die in het Nederlands gewoon aardbeving betekend maakt hem hierom nog belachelijk om hierover lol te zeggen. ja achter de laptop is dat aardbevingsmannetje heel stoer, net zo stoer als avatar en zijn gebruikersnaam @Ninjablack2 aangeeft. 
de Azov strijder maakt zichzelf bekend aan de anderen, aardbevingsmannetje kan er alleen maar smakelijk om lachen 

Ook vraagt deze Azov soldaat om een Afghaanse man te steunen die in Guantanamo nog steeds vast zit op verdenking van terrorisme of banden met terroristen. De man is zo ongeveer 10 jaar geleden ontvoerd door de CIA en is naar zeggen van deze strijder na menig marteling en menselijke experimenten naar het hol der holen van terroristen gebracht. Mocht het kloppen dat deze man is gebruik als menselijk proefkonijn voor welk experiment dan ook en daarnaast is gemarteld dan maakt Amerika zich in mijn ogen schuldig aan ordinaire nazi praktijken.
Beschuldiging van marteling en experimenten op moslim gevangen door Amerika 

de desbetreffende gevangene 

Ook verteld deze Azov strijder wat de naam van het batellion waarvoor de Tjenenen vechten tegen de Russische en  Tjeneense troepen van Kadyrov in deze voor vele verborgen en stille oorlog aan het oostfront.
druk op foto om goed de naam van het het batellion te kunnen lezen 


En om nog ingewikkeld te maken geeft hij wel weer oorlogsnieuws door die pro IS binnen deze Pro IS groep. Ook een soldaat aan het front kan dus zeer snel van mening veranderen, kennelijk.

Tja zo kraak je IS af en dan geef je zijn fans later vers oorlogsnieuws
 Geen opmerkingen:

Een reactie posten

In Al Hol gevangenzittende IS vrouwen geven inzicht in de geldelijke stromen die ze met bakken naar hun toe zien komen

                                                                De ene na de andere IS mevrouw heeft het gehad in Kamp Al Hol, allen vrez...