dinsdag 17 oktober 2023

De aanslag in Brussel op Zweedse voetbalsupporters door een IS gek moet een waarschuwing zijn voor Nederland, want ook dit land staat op de nominatie lijst van IS

Na de aanslagen van gisteren in Brussel waar er twee Zweedse voetbalsupporters zijn doodgeschoten door een Tunesische illegaal die voor het oog van de camera heeft verklaard dat hij een soldaat van IS -lees terrorist is, die uit wraak op de koran verbrandingen zijn slachtoffers gericht uitzocht op de avond dat België tegen Zweden moest voetballen in die stad.
Na de aanslagen zal er vrijwel zeker een discussie ontbranden in zowel Zweden en Nederland ten aanzien van het democratische recht om een koran in het openbaar uit protest te verscheuren of te verbranden nog toe te blijven staan, of te verbieden. In een reactie van IS na de eerste koran verbranding in Stockholm en de eerste koranverscheuring in Nederland lieten zij in een audio weten dat er wraak ervoor zou worden genomen in beide landen als de tijd er rijp voor was. En kennelijk was die dus gisteren aangebroken.
Dit keer niet gewoon een aanslagje door een eenling met een mes- het goedkoopste wapen van een arme jihadist. Nee, ditmaal een aanslag met een professionele machine geweer dat de dader op straat in elkaar wist te zetten en er gelijk mee begon te schieten. Dit duidt erop dat de man getraind was, en heel goed wist hoe je dat wapen uit en in elkaar moest zetten zodat hij gebruiksklaar is voor gebruik. Een teken dat deze man niet alleen heeft gehandeld in de voorbereiding. Iemand moet hem dit wapen hebben gegeven. Het geld voor het wapen moest ergens vandaan komen, en hij moet de kennis hebben geleerd om dit wapen uit elkaar te halen om hem ongezien mee te nemen en hem zelf in elkaar te zetten voor gebruik ervan.
Heel opvallend was dat de man, bij de aankondiging op Facebook in een door hem opgenomen filmpje een Ajax shirt droeg en tijdens de aanslag zelf een fluorescerend oranje jas die hoogst waarschijnlijk een verwijzing is naar Nederland. Omdat in deze ook op de nominatie staat van IS om een knauw als straf voor het toestaan van koran verscheuringen kan verwachten van ze. Met dat in het achterhoofd en wetende dat Brussel de hoofdstad van België is moet men maar in het hoofd gaan prenten dat de hoofdstad van Nederland, Amsterdam een potentieel doel kan zijn voor de terrorist van IS die wraak wil nemen voor de koran verscheuringen in dit land. Want wie even goed nadenkt, als een jihadist toeslaat met als doel om nog ergens anders toe te slaan en onopgemerkt wil wegkomen dan draagt hij minder opvallende kleding om in het publiek op te gaan dan deze man met zijn fel oranje fluorescerende jas. Of je bent natuurlijk gewoon dom, dat kan ook, maar dat betwijfel ik.
Dan een stukje journalistieke kwaadaardigheid of brevet van onvermogen van de NOS, afdeling sport die het wist te presteren in hun berichtgeving te vermelden dat de wedstrijd tussen België en Zweden gestaakt is wegens het overlijden van twee vermoedelijke Zweedse fans. Alsof deze mensen gewoon overleden aan een hartaanval op te tribune. Zo wist deze afdeling het te brengen, waarvan je het vermoeden krijgt dat deze afdeling bevolkt word door notoire aan alcohol of drugsverslaafden narcistische poliekcorrecte idioten die het best gedijen in een angstcultuur met alles erop en eraan, inclusief het elkaar weg terroriseren, en die daarnaast totaal niet zijn geïnteresseerd in het brengen van echte nieuwsfeiten, namelijk; dat deze mensen zijn neergeknald door een Allah akbar krijsende idioot die in naam van IS handelde. Breng echt nieuws of houd gewoon je onbenullige nietszeggende bek, denk ik dan!
Ook in eigen land staat er een gek op ontploffen, dat geeft deze man zelf aan. Ja Abou Hafs ofwel Fouad el Bouche weet het wel te brengen In het Arabisch schrijft deze levende in het rondwandelende koran recideerder en Arabist die afgestudeerd is aan de UVA in het Arabisch aan zijn volgers – uren na de terroristische aanslagen in Israël- dat hij bereid is zichzelf op te offeren. Deze clowns van haat en in het verleden al zeer geliefd als facebook vriend voor vele daar verblijvende idioten, geeft daarmee aan dat hij in oorlog is met de ongelovigen zolang de oorlog gaande is tussen de Palestijnen en Israël. Erg prettig om te weten waar je nu precies aan toe bent met deze idioot uit Hilversum die veel al zijn lezingen geeft in de plaatselijke al Amal moskee.
Opzeker dat we de komende dagen worden geconfronteerd met terrorisme deskundigen op tv die allen van academisch niveau zijn, maar nog nooit van dichtbij de praktijk hebben meegemaakt. Vasthoudend aan de modellen die zij uit vier diverse boekjes hebben zullen zij dan prediken over het hoe en waarom en wat het beste te doen. Het volk trapt er wel in moet je maar denken, want ze zijn deskundig, hebben hun diploma, maar kennen geen allen de praktijk en zullen daarom ook nooit echt de taal van een jihadist spreken dan wel goed kunnen doorgronden, omdat zij de praktijk kennis in het veld missen.
Ook al ben ik totaal geen fan van het verscheuren van een koran uit protest, of, het verbranden ervan; het is een ieders recht om uit protest een boek te verscheuren, welk boek het ook is. Zou dit leiden, deze aanslag, tot het verbieden ervan; dan zou dit gewoon een overwinning voor de radicalen van het islamitische geloof betekenen, die met simpel terreur een vorm van protest de kop heeft weten in te drukken. En dan moet je vrezen wat ze uit naam van dat geloof nog meer willen onderdrukken in de landen waar de democratie en vrijheid van meningsuiting in woord en geschrift heerst. Het bespotten van de profeet in satire, kritiek op de radicale uitspattingen van de islam? Zeg het maar. Aan hun toegeven zou de grootste fout zijn, sterker nog, een teken lafheid en natuurlijk die van zwakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Predikers Abou Hafs uit Hilversum en Rachid Abu Khuzaymah juichen samen met IS om het gepleegde geweld in Arnhem tijdens een koranverbrandings demonstratie van Pegida

Het was me een feestje in Arnhem gisteren. Voor de eerste maal na al zijn demonstraties van koranverscheuringen, wilde de heer Edwin Wagens...